Naisen pitkä vaatimuslista (nettitreffit – älä tee näin)

Olen kohtuullisen paljon nettitreffailua harrastanut mies. Välillä näkee naisten ilmoituksia, joissa miehelle on asetettu tarkat rajat ja vaatimukset; yleensä pidän tämän kaltaisia ilmoituksia luotaan työntävinä, vaikka täyttäisinkin vaatimuslistan.

Taannoin minua lähestyi viestillä nainen, jolla oli omassa nettitreffien profiilissaan luetellut tyypillisen listan siitä, millainen miehen tulee olla. Ulkomuistista suunnilleen näin: yli 180cm, urheilullinen, raitis, korkeasti koulutettu ja töissä, “ei mikään vässykkä”. Itsestään nainen ei ollut kertonut juuri mitään konkreettista, vaan perus huumorintajuisuudet, matkailusta pitämiset ja kaikki-menee-paitsi-x-ja-y-musiikkimaut, ja luonnollisesti häntä vähän nolotti nettitreffit eikä hän yleensä tällä tavalla etsinyt treffeille kumppania.

Ajattelin huvin vuoksi katsoa millainen tämä nainen olisi. Ehkä kyseessä oli ns. laatudaami, joka yritti rajata lähestyjätulvaa, joka kuulemma voi nettitreffipalveluissa olla suurikin.

Viestien vaihdossa sain nopeasti sen vaikutelman, että nainen oli etukäteen päättänyt, että jokainen nettitreffejä harrastava mies on sairas pervo, joka koittaa häiritä häntä. Hän vastaili kysymyksiini lyhyesti ja töykeästi jos ollenkaan, ei huomioinut kirjoittamiani (hänen puollustukseksi: suurin osin muille aiemmin kirjoitetuista viesteitä kopioituja) vastauksia ja kuvauksia itsestäni, ja kuvaa hänestä oli kuulemma turha toivoa.

Päätin silti kysyä häntä kahville treffeille, kun en keksinyt mitään parempaa treffi-ideaa, mitä tehdä. Tämä ihan vain mielenkiinnosta. Pitkä tarina lyhyesti: nainen ei ollut ruma tai ylipainoinen, joskaan ei mikään päiden kääntäjäkään. Hän oli koulutukseltaan AMK:n käynyt ja ilmeisen intohimoinen koiraharrastaja. Hän käyttäytyi normaalin kohteliaasti ja jutteli treffien aikana, mutta sen hän teki selväksi, että koirat ovat hänelle aina numero yksi, ja potentiaalisen miesystävän olisi se hyväksyttävä alusta alkaen. Tähän ehtoon oli helppo vedota ja päättää treffit siihen yhteiseen päätökseen, että hymyillään, kun tavataan, mutta ei enää tavata.

–Aikuinen mies

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *